Döviz kurlarındaki artış sebebiyle kira sözleşmelerinin uyarlanması davası ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için bir araya getirdik.
Sözleşmeler, birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin birbirine karşı birtakım haklar kazandığı veya karşılıklı olarak yükümlülük altına girdikleri yazılı anlaşmalardır. Sözleşmeler Hukuku ise; taraflar arasındaki her türlü hukuki ilişkiyi, faaliyet alanı ile ilgili görüşmeleri, sözleşme ve hukuki belgelerin içerik metinlerinin hazırlanmasını ve/veya içerik-şekil bakımından incelenmesini ve hukuki anlamda yorumlanmasını düzenleyen bir özel hukuk alt dalıdır. Hukukumuzda yer alan “sözleşme serbestisi” nedeniyle taraflar; özel kanunlarda düzenlenen sözleşme türleri ile sınırlı olmayıp, genel hukuk ve ahlak kurallarına aykırı olmadığı sürece istedikleri konuda iradelerini serbestçe ortaya koyabilirler. Ancak doğacak herhangi bir ihtilafta sözleşmelerin çözüm aracı olabilmesi ve ayrıca menfaat dengesinin sağlıklı kurulabilmesi; sözleşmelerin tarafların faaliyet gösterdiği sektörün özelliklerine, tarafların amacına ve ilgili hukuk kurallarına uygun olarak düzenlenmesine bağlıdır.
Türk hukukunda borç ilişkilerini ve sözleşmeleri düzenleyen genel normları barındıran özel hukuk alanı Borçlar Hukuku’dur. Dolayısıyla sözleşmeler hukukuna ilişkin verilecek her türlü danışmanlık ve dava takip hizmeti, başta Borçlar Hukuku olmak üzere; ticaret hukuku, tüketici hukuku, iş hukuku, aile hukuku, miras hukuku, eşya hukuku gibi alanlarla da yakından bağlantılıdır. Büromuz, ticari nitelikteki ve ticari olmayan tüm sözleşmelerin en etkili hukuki korumayı ve çözümü sağlayacak şekilde hazırlanması, müzakere edilmesi, bu sözleşmelerin uygulanma safhası ve sözleşme kapsamında ortaya çıkabilecek hukuki uyuşmazlıkların çözümü alanında hukuki danışmanlık ve dava takibi hizmetlerini bütünsel bir yaklaşımla etkin bir şekilde yürütmektedir.